
בגטים וג׳בטות מחמצת
שמואל סרגיי סולה
-
יום-
תאריך-
שעה5:00
זמן סדנהקבל עדכון כשהסדנה תהיה זמינה
על הסדנה
האופה המוכשר והמוכר שמואל (סרגיי) סולה מגיע למרכז ההדרכה שלנו, ללמד אתכם את כל השיטות להכנת הבגטים והג'בטות המפורסמות שלו, הכל על בסיס מחמצת.
אפיית בגטים וג'בטות ידועה כאפייה מורכבת וקשה יותר ביחס למאפים אחרים. בסדנה נלמד את כל התהליך של אפיית בגטים וג'בטות על בסיס מחמצת ואת עקרונות גידול ותחזוקת המחמצת בשיטה הייחודית של שמואל, כך שכל אחד יקבל את הכלים לאפייה אופטימלית ומעולה בבית לבד, ללא ניסיון מוקדם.
במהלך הסדנה נלמד ונאפה כמה סוגי מאפים: בגט צרפתי קלאסי, בגט בתוספת גבינה וקצח טעים במיוחד ואת הג'בטה המפורסת של שמואל.
בסדנה נעבוד עם קמח רב תכליתי של שטיבל שהוא מעולה להכנת המאפים הללו. קמח זה קיים כמעט בכל מקום ונגיש לכל אופה ביתי, כך שמתייתר הצורך לחפש קמחים צרפתיים ייעודיים כפי שלעיתים חושבים 🙂
כל משתתף יחזור הביתה עם:
גור מחמצת
שני סוגים של בגטים וג'בטה מעשה ידיו
בצק לאפייה עצמאית בבית
דפי הדרכה, הסברים ומתכונים
בסדנה יוגש כיבוד עשיר (פרווה/חלבי) שמכין שמואל מכל הלב.
הוראות הגעה
ווייז
טחנת קמח שטיבל עד הלום
לפנות ימינה בכיכר השניה לשער כחול
רכבת
ירידה בתחנת אשדוד – עד הלום (מ. בר כוכבא) ויציאה בגשר לכיוון מזרח
תנאים
ההשתתפות מגיל 14 ומעלה.
ביטול עד שלושה ימים לפני הסדנה ללא עלות, לאחר מכן בחיוב מלא.