דלג לתוכן
בית מתכונים רוגעלך שקדים

35 יחידות

כמות

קל

דרגת קושי

רוגעלך שקדים

אורלי חרמש

רוגלעך רכים מבצק שמרים שמכינים בקלות. ניחוח וטעם השקדים מורגשים היטב והמאפה המוכן מזכיר במעט את קרואסון השקדים האהוב.

רכיבים (כ-35 יחידות)

לבצק:

למלית:

לציפוי:

אופן הכנה

מכינים את הבצק:

לשים את כל רכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה, במשך כ-4 דקות במהירות בינונית, עד שמתקבל בצק אחיד, חלק ומעט דביק. מכסים בניילון או במגבת בד נקייה ומעט לחה. מתפיחים כשעתיים בטמפרטורת החדר או עד 24 שעות במקרר, עד שנוסף לבצק לפחות עוד חצי מנפחו.

מכינים את המלית:

מעבדים את כל רכיבי המלית במעבד מזון (אפשר גם לערבב ידנית) 2-3 דקות, עד שמתקבלת מסה אחידה. אם לא משתמשים מיד, ניתן לשמור במקרר ולהוציא שעה לפני השימוש (המסה מתקשה במקרר בגלל החמאה).

מרכיבים, מקפלים ומעצבים:

מרפדים תבנית מלבנית בגודל 33 X23 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים בחמאה מומסת.

מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח לריבוע בגודל 30X30 ס"מ ומורחים שכבה דקה של מלית על חצי מהריבוע.

מקפלים כך שהחצי הנקי סוגר על החצי עם המלית ומרדדים למלבן ארוך בגודל 20X50 ס"מ. מורחים שכבה דקה של מלית על חצי מהמלבן, מקפלים ומרדדים למלבן בגודל 10X70 ס"מ. ניתן כמובן להתאים ולשנות את לפי גודל הרוגלעך הרצויים. 

פורסים כל מלבן למשולשים בעזרת סכין חדה וחלקה או גלגלת פיצה, כך שבסיס המשולש יהיה ברוחב של כ-8 ס"מ (מכל רצועת הבצק יתקבלו כ-16 יחידות). מגלגלים מהבסיס הרחב לכיוון החלק הצר, תוך שמותחים מעט את הבצק כל הזמן. מניחים בתבנית על צד התפר במרווחים של 1 ס"מ בין אחד לשני.

מכסים את התבנית עם ניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח ועד שהמרווחים ביניהם נסגרים.

אופים:

מחממים תנור ל-170 מעלות, חום עליון תחתון, לא טורבו.

מברישים את הרוגלעך בביצה טרופה ומפזרים מעל סוכר.

אופים 30-35 דקות, עד שהרוגלעך זהובים ויציבים.