רכיבים (כ-35 יחידות)
-
200 גרם קמח שיפון מלא [שטיבל 7]
-
110 גרם מים חמים
-
80 גרם שמן זית
-
40 גרם מיקס דגנים - שומשום, שיבולת שועל, גרעיני חמנייה, פשתן וגרעיני דלעת.
-
10 גרם זעתר
-
5 גרם אבקת אפיה
-
5 גרם מלח
-
קורט טימין יבש
אופן הכנה
מערבבים בקערת מיקסר את כל הרכיבים היבשים.
מוסיפים את הנוזלים לשים בעזרת וו גיטרה עד לקבלת בצק הומוגני במשך 2-3 דקות.
מניחים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומרדדים דק ככל האפשר, כך שבסוף הרידוד הבצק יגיע לכל קצוות נייר האפיה.
מסירים את נייר האפיה העליון ומעבירים את הבצק המרודד עם נייר האפיה התחתון לתבנית תנור הפוכה.
בעזרת גלגלת או סכין גדולה חרוצים את הבצק המרודד בצורת שתי וערב כך שיתקבלו מלבנים קטנים.
אופים על גבי התבנית ההפוכה לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 20 דקות.