דלג לתוכן
בית מתכונים קרקר חומוס וטחינה

50 יחידות

כמות

קל

דרגת קושי

קרקר חומוס וטחינה

אורלי פלאי ברונשטיין

טעים, פריך וזהירות – הוא קצת ממכר. קרקר ללא גלוטן אבל עם המון טעם. קחו את המתכון הזה כבסיס מצוין למגוון טעמים ותיבולים, לפי החשק והיעוד – אפשר להגיש את הקרקרים כמו שהם, עם מטבל טחינה מתקתק (עם סילאן) או סלסה של עגבניות, אפשר לתבל אותם בזעתר ולהגיש עם טחינה לימונית או לאבנה, או לצד קערית מרק או מגש גבינות

רכיבים (כ-50 יחידות)

לקרקרים:

לציפוי (לפי הטעם):

אופן הכנה

01

מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

02

מערבבים היטב את כל רכיבי הקרקרים בקערה, עד שהתערובת חלקה, אחידה ודי דלילה.

03

מחלקים את הבלילה בין שתי התבניות ומטלטלים את הבלילה בתבנית כדי לקבל שכבה דקה ואחידה על כל השטח.

04

מפזרים שומשום או עשבי תיבול מעל ואופים 35-30 דקות או עד שהמשטח זהוב באופן אחיד. במידת הצורך מורידים מעט את הטמפרטורה.

05

מצננים לחלוטין ושוברים לחתיכות בגודל הרצוי.

06

שימו לב: אם יש חלקים פחות פריכים (ממרכז התבנית), מסירים את המוכנים ומחזירים לתנור רק את אלה שזקוקים לייבוש נוסף לעוד 10 דקות.

07

שומרים בקופסה אטומה כדי להימנע מלחות, שתהרוס את הפריכות.