רכיבים (כ-13 יחידות)
לבצק:
-
300 גרם (2 כוסות + ½2 כפות) קמח חיטה לבן [שטיבל 650]
-
300 גרם (½2 כוסות פחות כף גדושה) קמח שיפון מלא [שטיבל 7]
-
420 גרם (¾1 כוסות) מים
-
10 גרם (½ כף) מלח דק
-
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
לתערובת המוזלי:
-
100 גרם (1 כוס) אגוזי לוז, קצוצים
-
50 גרם צימוקים
-
50 גרם תמר מג'הול, קצוץ
-
25 גרם גרעיני חמנייה
-
25 גרם פרג
-
1 תפוח גראנד סמיט, חתוך לקוביות קטנות
תערובת לציפוי:
-
100 גרם קוואקר
-
100 גרם גרעיני חמנייה
-
100 גרם גרעיני דלעת
אופן הכנה
בעזרת וו לישה ללוש את כל רכיבי הבצק בקערת המיקסר במהירות איטית למשך 7 דקות.
להעביר למהירות לישה בינונית למשך כ-3-4 דקות, עד אשר מתקבל מרקם בצק חלק שנאסף סביב וו הלישה ומתנתק מדפנות המיקסר.
להעביר את המיקסר בחזרה למהירות איטית ולהוסיף את תערובת המוזלי עד להטמעה (כדקה אחת)
בעזרת קלף פלסטיק \ מרית (לקקן) יש להעביר את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, לקרוץ חתיכות בצק במשקל 100 גרם ולכדרר לכדי כדורים.
להניח את כדורי הבצק על משטח מקומח ולכסות במגבת לחצי שעה.
לקמח קלות את כדורי הבצק: בעזרת מערוך לרדד ולשטח כל כדור בצק לכדי דיסקה ולגלגל לצורת נחש מוארך – "פלוט" ("חליל" בתרגום חופשי).
בעזרת היד להרטיב כל פלוט במעט מים ולגלגל בתערובת לציפוי. לסדר את כל הפלוטים על גבי נייר אפיה במגש.
בעזרת ניילון\מגבת לכסות את המגש ולהתפיח עד להכפלת הנפח (כ-50-60 דקות).
לחמם תנור לחום 180 מעלות. בקרקעית התנור להלהיט תבנית ברזל \ נירוסטה.
לפתוח את דלת התנור, למזוג חצי כוס מים רותחים לתבנית המלוהטת לשם יצירת אידוי, להכניס את המגש בשלב האמצעי בתנור.
לאפות בתנור שחומם מראש למשך כ-20-22 דקות.