רכיבים (כ-8 יחידות)
-
½3 כוסות (500 גרם) קמח חיטה 80% שטיבל
-
½1 כוסות (375 גרם) מים פושרים
-
1 כפית (6 גרם) מלח דק
-
1 כפית (6 גרם) סוכר לבן
-
½ כף (5 גרם) שמרים יבשים
-
2 כפות גדושות (10 גרם) נבט חיטה (אופציונלי)
אופן הכנה
מכינים את הבצק:
מחממים תנור לחום מקסימלי, חום עליון תחתון + טורבו, וממקמים אבן אפייה בשליש העליון של התנור. מחממים את האבן במשך כשעה לפחות.
מכניסים את כל רכיבי המתכון לקערת המיקסר ולשים באמצעות וו לישה במהירות איטית למשך כ-4 דקות.
מגבירים למהירות בינונית ולשים כ-4 דקות נוספות.
מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ומעבירים למשטח עבודה מקומח קלות, מחלקים ל-8 חתיכות במשקל של כ-120 גרם כל אחת, ומכדררים לכדורים.
מסדרים את הכדורים על המשטח המקומח ומכסים בניילון למשך כ-15 דקות.
מקמחים מעט את כדורי הבצק, ומרדדים בעזרת מערוך כל כדור לדסקית שטוחה ועגולה בקוטר של כ-15 ס”מ.
גוזרים עיגולים מנייר אפייה בקוטר של דסקיות הבצק.
מניחים כל דסקית בצק על גבי עיגול נייר.
מכסים בניילון ומתפיחים במשך כ-30-35 דקות עד שהבצק המרודד מקבל מעט נפח.
אופים:
מסדרים על גבי מירדה (משטח כלשהו ללא שוליים כגון פלייסמט, קרטון או תבנית אפייה הפוכה) שתי דסקיות בצק יחד עם נייר האפייה עליו הן מונחות. פותחים את דלת התנור ומחליקים פנימה את דסקיות הבצק (עם נייר האפייה) אל מרכז אבן האפייה, זו לצד זו.
אופים 3-4 דקות עד להתנפחות הפיתות והשחמה קלה של חלקן העליון.
מעבירים מיד את הפיתות החמות לתוך שקית ניילון וסוגרים אותה, לשם שמירה על הטריות.
חוזרים על הפעולות לאפיית שאר הפיתות.