רכיבים (כ-2 יחידות)
לבצק:
-
425 גרם (3 כוסות) קמח פיצה שטיבל 440
-
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
-
360 גרם/מ״ל (1.5 כוסות) מים
-
15 גרם (1 כף) מלח
למלית:
-
250 גרם גבינת מסקרפונה 40% שומן
-
60 גרם (6 כפות) אבקת סוכר
-
1 כפית תמצית וניל
לטופינג:
-
2 כוסות פירות יער טריים או קפואים
-
100 גרם שוקולד חלב קצוץ לקוביות קטנות
אופן הכנה
מכינים את הבצק והמלית:
מערבבים את השמרים והמים בקערת מיקסר. לאחר שהשמרים נמסו, מוסיפים את הקמח ולשים באמצעות וו לישה, במהירות בינונית במשך כ-2 דקות. מוסיפים את המלח ולשים 6-7 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק חלק ואחיד (הבצק עשוי להיות מעט דביק וזה בסדר).
מכסים את הקערה בניילון ומתפיחים במשך כשעתיים במטפרטורת חדר, או לילה במקרר, עד להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, ומכדררים לכדורים. מכסים במגבת בד נקייה ומתפיחים במשך כ-20 דקות עד שהבצק נוח לעבודה ורידוד.
מניחים את כדורי הבצק על גבי משטח מקומח, מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר 28-30 ס”מ ומניחים על נייר אפייה (כדי להקל על העברת הבצק).
מערבבים את גבינת המסקרפונה, הווניל ואבקת הסוכר בקערה עד לאיחוד.
מרכיבים ואופים:
מכניסים לתנור תבנית תנור שטוחה או אבן אפייה ומחממים את התנור ל-250 מעלות חום עליון תחתון, לא טורבו.
מורחים חצי מכמות המלית על כל עיגול פיצה ומפזרים מעל את פירות היער.
מעבירים את הבצק לתנור, מניחים על גבי התבנית או אבן האפייה. ניתן גם להוציא בזהירות את התבנית או האבן, להניח מעל את הבצק ללא נייר האפייה ולהכניס חזרה לתנור.
אופים כל פיצה בנפרד במשך כ-20-18 דקות עד שמתקבל גוון זהוב. הפיצה אמורה להיות עבה בשוליים. מוציאים את הפיצה מהתנור, ומפזרים חצי מכמות השוקולד מעל כל פיצה.
יש להמתין מספר דקות לפני שפורסים.