רכיבים (כ-6 יחידות)
לבצק:
-
1 ק"ג (כ-7 כוסות גדושות) קמח פיצה [שטיבל 15]
-
600 גרם/מ"ל (½2 כוסות) מים קרים
-
25 גרם (כ-½2 כפות) שמן זית
-
25 גרם (כף גדושה מאוד) מלח דק
-
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים (להתפחה מהירה של כשעתיים) או 5 גרם שמרים יבשים (להתפחה של לילה במקרר)
לרוטב:
-
400 גרם עגבניות מרוסקות
-
6 גרם (1 כפית) מלח דק
-
4 גרם (1 כפית שטוחה מאוד) סוכר לבן
-
1 שן שום כתושה
-
אורגנו יבש
-
שמן זית לשימון
-
סמולינה דקה [שטיבל 9] או סמולה צהובה לקימוח
-
600 גרם גבינה
-
תוספות לפי הטעם
אופן הכנה
הכנת הבצק:
להוסיף את כל הרכיבים לקערת המיקסר.
ללוש באמצעות וו לישה במהירות איטית למשך כ-4 דקות עד לאיחוד הרכיבים וכ-8 דקות נוספות במהירות בינונית-גבוהה, עד אשר מתקבל בצק בעל מרקם חלק, שנאסף סביב וו הלישה ומתנתק מדפנות הקערה.
לכסות את קערת המיקסר במגבת או בשקית ניילון ולהתפיח במקום חמים למשך כשעה, עד אשר הבצק מכפיל את נפחו.
להתפחת לילה במקרר (בשימוש של 4 גרם שמרים יבשים) – יש להתפיח כשעה בחוץ ולהשלים תפיחה במקרר למשך לילה, עד אשר הבצק מכפיל את נפחו ביום המחרת.
הכנת הכדורים:
להעביר את הבצק אל משטח עבודה מקומח קלות.
בעזרת סכין חדה או קלף ברזל לחלק את הבצק ל-6 חלקים שווים במשקל של כ-270 גרם כל אחד ולכדרר לכדורים.
להניח נייר אפייה על תבנית, לשמן את נייר האפייה במעט שמן זית, להניח את הכדורים ולרווח אותם במרחק שווה זה מזה. לשמן קלות כל כדור, לכסות בתבנית אפייה נוספת או ניילון נצמד, ולהתפיח את הכדורים כשעה, עד להכפלת הנפח.
למקם משטח אפייה בחלקו התחתון של תנור האפייה ולחמם את התנור לחום מקסימלי למשך כשעה.
הכנת הפיצה:
לפזר מעט סמולינה דקה (שטיבל 9) על גבי משטח העבודה.
לקמח כדור בצק משני צידיו בסמולינה הדקה ולפתוח את הכדור על גבי הסמולינה לצורה עגולה בקוטר של כ-30 ס"מ.
להניח נייר אפייה על גבי המירדה. להעביר את הבצק המרודד לנייר האפייה שעל המירדה, למרוח כ-2 כפות גדושות של רוטב פיצה ובתנועות מעגליות לפזר את הרוטב. יש להשאיר את שולי הבצק נקיים ללא רוטב.
אפייה ראשונה (בצק ורוטב בלבד):
להחליק את הבצק עם הרוטב על גבי אבן השמוט או משטח הברזל ולאפות כ-5 דקות, עד אשר הפיצה מזהיבה קלות. להוציא את הפיצה לצינון על גבי רשת.
לחזור על הפעולה עם יתר כדורי הבצק.
לאחר קירור מוחלט, ניתן לעטוף את הפיצות בניילון נצמד ולהקפיאן לשימוש עתידי.
אפייה שניה (סגירת הפיצה):
בעזרת כפפות אפייה ייעודיות להעביר את משטח האפייה למרכז התנור (לא להצמיד לגופי החימום העליונים) ולחמם את התנור פעם נוספת לחום מקסימלי.
לפזר על הפיצה גבינה ותוספות לפי הטעם.
להחליק את הפיצה פעם נוספת על גבי אבן השמוט או משטח הברזל ולאפות כל פיצה כ-4 עד 5 דקות נוספות, עד אשר שולי הפיצה משחימים.