דלג לתוכן
בית מתכונים פטאייר קמח רותה

20 יחידות

כמות

בינוני

דרגת קושי

פטאייר קמח רותה

דודי זילברשץ

מאפה שמרים חורפי ומנחם היישר מהמטבח הערבי, המתכון שלי כאן קרוב יותר לגרסה הלבנונית. כל כולו מקומי ועונתי, הבצק עשוי מקמח רותה ומניטובה והמילוי מורכב מתרד בר עם סומק טהור ושמן זית סורי עז טעמים.

רכיבים (כ-20 יחידות)

לבצק:

למילוי:

אופן הכנה

לשים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה כ-10 דקות במהירות איטית עד שמתקבל בצק אסוף וחלק.

משמנים קערה במעט שמן זית, מעבירים אליה את הבצק, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
מחממים תנור ל-220 מעלות, חום עליון+תחתון.

קוצצים גס את התרד ומוסיפים את המלח, מערבבים היטב ומניחים בקערה להגרת נוזלים.
סוחטים היטב את התרד ומוסיפים את שאר חומרי המילוי, מערבבים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

כשהבצק הכפיל את נפחו מכדררים כדורים במשקל של 50 גרם כל כדור ומניחים על משטח מקומח קלות. מכסים במגבת נקייה ומניחים לכחצי שעה.

מרדדים כל כדור לעיגול דק, בעובי של כ-3 מ”מ.
מניחים כף גדושה ונדיבה מהמילוי ומקפלים מבחוץ פנימה מ3 צדדים כמו אוזן המן, מהדקים היטב שלא יהיו פתחים ומניחים בתבנית בצורה מרווחת.
מברישים בשמן זית ומכניסים לתנור לאפייה עד להזהבה.

מגישים חם עם יוגורט טוב ליד.