דלג לתוכן
בית מתכונים פטאייר אוזני המן

10 יחידות

כמות

קל

דרגת קושי

פטאייר אוזני המן

אורלי חרמש

אוזני המן קצת אחרות לכבוד פורים שמזכירות את הפטאייר מהמטבח הערבי. הן מלוחות, הבצק קל להכנה, נאפות במחבת על הגז תוך דקות ובעיקר, הן כל כך טעימות!

רכיבים (כ-10 יחידות)

לבצק:

למלית:

אופן הכנה

מכינים את הבצק:

לשים קמח, שמרים, מים סוכר, מלח ושמן במיקסר עם וו לישה 3-4 דקות במהירות בינונית, עד לקבלת בצק רך. אם הבצק מעט דביק זה בסדר. מכסים בניילון או מגבת בד נקייה ומעט לחה ומתפיחים כשעה וחצי, עד שהבצק לפחות הכפיל את נפחו.

מכינים את המלית:

מבשלים תפוחי אדמה בהרבה מים עד לריכוך. מקלפים ומועכים למחית חלקה.

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

מוסיפים את הבצל למחית תפוחי האדמה ומוסיפים מלח ופלפל ומערבבים היטב. מצננים מעט ומעבירים לשק זילוף (אין צורך בצנתר, אפשר לגזור את קצה השקית או להשתמש בכפית במקום).

מרכיבים:

מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. כל חלק מרדדים על משטח מקומח ליריעת בצק בעובי 3-4 מ"מ בערך. בעזרת קורצן עגול (או כוס) בקוטר של כ-7 ס"מ קורצים עיגולים. את שאריות הבצק סביב העיגולים מאחדים יחד ומניחים מכוסה לרידוד נוסף.

מזלפים כמות של ככפית מלית במרכז כל עיגול בצק, סוגרים את הבצק לכיוון המלית במרכז העיגול וצובטים שלושה קודקודים לצורת משולש.

אופים:

מחממים מחבת על אש בינונית-נמוכה עם מעט שמן זית. מניחים את משולשי הבצק במחבת ומעט לוחצים אותם מטה. מטגנים ומזהיבים כ-3 דקות מכל צד.
מגישים חם. ניתן לשמור במקרר בקופסה סגורה עד 4 ימים.