דלג לתוכן
בית מתכונים פוקצ’ה אנטי פסטי

12 יחידות

כמות

קל

דרגת קושי

פוקצ’ה אנטי פסטי

יובל אלחדף

רכיבים (כ-12 יחידות)

לבצק:

לאנטי פסטי:

אופן הכנה

מכינים את הבצק:

מניחים את הקמח והמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבבים במהירות כ-2 דקות נמוכה עד לקבלת בצק הומוגני. מכסים את הקערה במגבת או שקית ניילון ומניחים למשך כ-30 דקות.
מוסיפים את כל יתר החומרים לקערת המיקסר, ולשים במהירות נמוכה כ-3 דקות.
מגבירים את מהירות המיקסר למקסימלית עד שמתקבל בצק בעל מרקם חלק, שנאסף סביב וו הלישה ומתנתק מקערת המיקסר.
מעבירים את הבצק לקערת פלסטיק משומנת קלות ומכסים במגבת או ניילון למשך כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מעבירים את הבצק שתפח למשטח עבודה מקומח קלות, מפזרים עליו מעט קמח ומוציאים את האוויר על ידי טפיחות על גבי הבצק.
מחלקים לארבעה חלקים שווים במשקל של כ-220 גרם כל יחידה ומגלגלים לכדי צורת גליל עבה.
מניחים את הגלילים על גבי משטח מקומח ומכסים בניילון להתפחה שניה למשך כשעה.

מרכיבים ואופים:

מחממים תנור לטמפרטורה מקסימלית במשך כשעה עם אבן שמוט הממוקמת בשליש התחתון של תנור האפיה.
מעבירים את התנור למצב גריל עליון.

מרימים כל גליל בצק מותפח בעזרת ידיים משומנות, מאריכים ומניחים על גבי נייר אפיה בתבנית.
בעזרת אצבעות משומנות יוצרים שקעים במרכז הפוקאצ’ה לכל אורכה על גבי המגש.

מערבבים את מרכיבי האנטי פסטי ומסדרים אותם לאורך השקע במרכז הפוקאצ’ה.

אופים על גבי אבן השמוט למשך כ-8 דקות עד הזהבה.
מוציאים ומזלפים שמן זית.