דלג לתוכן
בית מתכונים עוף בבירה וגרעיני כוסמין

6 יחידות

כמות

קל

דרגת קושי

עוף בבירה וגרעיני כוסמין

לימור לניאדו תירוש

הכי כיף זה להגיש בארוחת שישי עיקרית אחת שתהיה חגיגית ומרשימה ותכיל גם את מנת העוף או הבשר וגם את התוספת. במקור, מכינים פילאף מאורז מבושל ביוגורט, בצלים ותבלינים. אנחנו נכין וורסיה אחרת של גרעיני כוסמין מבושלמים שמרגישים ומזכירים פילאף ממש בדומה לפילאפים של המטבח הטורקי. מיצי העוף והמשרה מעשירים ומרככים את גרעיני החיטה במהלך הצלייה, כך שבסיום הם יוצאים רכים, בעלי גוון שחום וטעם מדהים. השריה הארוכה (לילה שלם) בבירה, חרדל ומיסו, מעניקה לעוף טעמי אוממי עזים ומרקם רך, עד כדי כך שהבשר כמעט נושר מהעצם.

רכיבים (כ-6 יחידות)

לתבשיל:

למשרה:

לצלייה:

אופן הכנה

משרים גרעיני כוסמין בהרבה מים קרים לילה. בקיץ משרים במקרר.

מחממים בירה בסיר בינוני על אש גבוהה עד לרתיחה (יש להיזהר שלא תגלוש), מנמיכים מעט את האש לבינונית, וממשיכים לבשל תוך כדי בעבוע עדין של הבירה 15-20 דקות עד שהיא מצטמצמת והסיר מכיל 220-250 מ”ל בערך.

מערבבים בקערה גדולה חרדל, מיסו, סויה, סוכר, שום, פלפל שחור גרוס וצילי או פלפל ירוק/אדום.
יוצקים את הבירה לקערה עם החרדל והמיסו וטורפים היטב לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הבצל ואת שיני השום, מערבבים ומצננים לטמפרטורת חדר. מוסיפים את העוף, מערבבים ומצפים אותו במשרה, מכסים בניילון נצמד ומשרים במקרר ללילה.

מחממים תנור ל-200 מעלות, חום עליון תחתון + טורבו ומשמנים תבנית או סיר שטוח שמתאים לתנור בשמן זית.

מסננים את גרעיני הכוסמין ממי ההשריה ומבשלים במים רותחים (כמו פסטה) כ-30 דקות, מסננים ומעבירים לסיר המשומן.

יוצקים את המשרה של העוף על גרעיני הכוסמין (ללא העוף, ניתן להעבירו בינתיים לצלחת נפרדת) מערבבים מעט ומניחים מעל את העוף. מפזרים שזיפים מיובשים בין חלקי העוף, מזלפים שמן זית, מתבלים במלח פלפל ועשבי תיבול. צולים ללא כיסוי כ-80 דקות עד להשחמה. אם אחרי כ-60 דקות העוף כבר שחום, מורידים את הטמפרטורה ל-170 מעלות ומשלימים את הצלייה.