22 יחידות
כמותקל
דרגת קושיעוגת בריוש שוקולד רומנית “קוזונאכ”
אלכס ברמן (מאפיית אלכסנדר)
2 תבניות עוגה 25X10 ס"מ
רכיבים (כ-22 יחידות)
לבצק:
-
500 גרם (½3 כוסות גדושות) קמח חלה [שטיבל 18]
-
160 גרם (⅔ כוס) חלב
-
140 גרם (2-3 יחידות בגודל M) ביצים
-
25 גרם (1 כף גדושה) דבש
-
10 גרם (½ כף) מלח דק
-
75 גרם (כ-⅓ כוס) סוכר
-
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
-
150 גרם חמאה
תוספות לבצק:
-
80 גרם שוקולד מריר, קצוץ
-
65 גרם אגוזי לוז, קצוצים
למלית קקאו ואגוזים:
-
220 גרם (½2 כוסות) שקדים טחונים
-
165 גרם (¾ כוס + 1 כף שטוחה) סוכר לבן
-
25 גרם (½2 כפות) אבקת קקאו
-
150 גרם (כ-½7 יחידות בגודל M) חלבון
אופן הכנה
מכינים את הבצק:
לשים קמח, חלב, ביצים, דבש ומלח במיקסר עם וו לישה כ-10 דקות במהירות איטית. מוסיפים את הסוכר בהדרגתיות וממשיכים ללוש כ-6 דקות נוספות. מוסיפים את השמרים ולשים עד שמתקבל בצק בעל מרקם חלק שנאסף סביב וו הלישה. מוסיפים את החמאה ולשים עד להטמעה מלאה בבצק.
מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית ולשים עד שמתקבל בצק בעל מרקם חלק, שנאסף סביב וו הלישה ומתנתק מדפנות הקערה.
מוסיפים שוקולד מריר ואגוזי לוז ולשים במהירות איטית עד להטמעה. מקמחים מעט קופסא בנפח כפול מהבצק ומתפיחים כ-45 דקות בטמפרטורת חדר, עד להכפלת הנפח.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מקפלים ומחזירים לתפיחה בקופסה למשך 45 דקות נוספות (סה”כ כשעה וחצי תפיחה).
מחלקים את הבצק ל-4 חתיכות שוות במשקל של כ-300 גרם כל אחת, מכדררים ומניחים למנוחה של כרבע שעה.
ממלאים קולעים ואופים:
מערבבים את כל רכיבי המלית לתערובת אחידה.
מרדדים כל כדור בצק למלבן של 25X15 ס”מ. מורחים על כל מלבן 125 גרם מלית ומגלגלים לרצועה דמויית נחש.
מלפפים כל שתי רצועות זו בזו לצורת בורד ומהדקים בקצוות.
מניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ומתפיחים במקום חמים (25-27 מעלות. להיזהר לא לעבור את ה30 מעלות) כשעה וחצי.
מחממים תנור ל-150 מעלות.
מורחים את העוגות בביצה טרופה עם קורט מלח.
אופים כ-50 דקות.