רכיבים (כ-30 יחידות)
לבצק:
-
300 גרם (2 כוסות + 1 כף גדושה) קמח עוגיות [שטיבל 4]
-
½ כפית אבקת אפייה
-
1 כפית קליפת לימון
-
100 גרם (½ כוס) סוכר לבן
-
200 גרם חמאה קרה ורכה, חתוכה לקוביות (במקור מרגרינה)
-
50 גרם (1 יחידה בגודל M) ביצה
-
1 כפית תמצית וניל או רום
תערובת לציפוי:
-
60 גרם (5 כפות) סוכר לבן
-
30 גרם (כ-3 כפות) שומשום
-
10 גרם (1 כף) קינמון
אופן הכנה
מכינים את הבצק:
מערבבים היטב את הקמח ואבקת אפייה. בקערה נפרדת מערבבים גרידת לימון וסוכר.
מעבדים את החמאה במיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית, עד לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים את הסוכר וגרידת הלימון ומעבדים עד להטמעה מלאה של הסוכר וקבלת מסה לבנה ואוורירית מעט.
מנמיכים את מהירות המיקסר לאיטית, מוסיפים ביצה ותמצית וניל או רום וממשיכים לעבד עד להטמעה מלאה (בשלב הזה ייתכן ונצטרך “לעזור” למיקסר לעבד את המסה באמצעות ניקוי דפנות הקערה בעזרת מרית).
מוסיפים את תערובת הקמח ואבקת האפייה ומעבדים במהירות נמוכה רק עד שמתקבל בצק אחיד.
מעצבים ומצפים:
מערבבים את תערובת הציפוי בצלחת רחבה.
דרך א’: קורצים מהבצק כ-30 חתיכות בגודל של עגבניית שרי כל אחת, מכדררים ומגלגלים כל כדור בצק בציפוי.
דרך ב’: מגלגלים את הבצק לצורת לגליל בקוטר של כ-5 ס”מ. מצפים את הגליל מכל צידיו בתערובת הציפוי ופורסים לעיגולים בעובי של כ-3 מ”מ.
אופים:
מחממים תנור ל-180 מעלות, חום עליון תחתון.
מסדרים את העוגיות בתבנית עם נייר אפייה במרווחים שווים. אם עיצבנו את העוגיות על ידי כדרור לכדורים, לוחצים מעט כל עוגיה ליצירת מראה שטוח יותר.
אופים 12-15 דקות עד להזהבה קלה ומצננים.