דלג לתוכן
בית מתכונים עוגיות סבתא

30 יחידות

כמות

קל

דרגת קושי

עוגיות סבתא

גילי טנא

רכיבים (כ-30 יחידות)

לבצק:

תערובת לציפוי:

אופן הכנה

מכינים את הבצק:

מערבבים היטב את הקמח ואבקת אפייה. בקערה נפרדת מערבבים גרידת לימון וסוכר.

מעבדים את החמאה במיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית, עד לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים את הסוכר וגרידת הלימון ומעבדים עד להטמעה מלאה של הסוכר וקבלת מסה לבנה ואוורירית מעט.
מנמיכים את מהירות המיקסר לאיטית, מוסיפים ביצה ותמצית וניל או רום וממשיכים לעבד עד להטמעה מלאה (בשלב הזה ייתכן ונצטרך “לעזור” למיקסר לעבד את המסה באמצעות ניקוי דפנות הקערה בעזרת מרית).

מוסיפים את תערובת הקמח ואבקת האפייה ומעבדים במהירות נמוכה רק עד שמתקבל בצק אחיד.

מעצבים ומצפים:

מערבבים את תערובת הציפוי בצלחת רחבה.
דרך א’: קורצים מהבצק כ-30 חתיכות בגודל של עגבניית שרי כל אחת, מכדררים ומגלגלים כל כדור בצק בציפוי.
דרך ב’: מגלגלים את הבצק לצורת לגליל בקוטר של כ-5 ס”מ. מצפים את הגליל מכל צידיו בתערובת הציפוי ופורסים לעיגולים בעובי של כ-3 מ”מ.

אופים:

מחממים תנור ל-180 מעלות, חום עליון תחתון.

מסדרים את העוגיות בתבנית עם נייר אפייה במרווחים שווים. אם עיצבנו את העוגיות על ידי כדרור לכדורים, לוחצים מעט כל עוגיה ליצירת מראה שטוח יותר.
אופים 12-15 דקות עד להזהבה קלה ומצננים.