דלג לתוכן
בית מתכונים עוגיות ט”ו בשבט

40 יחידות

כמות

קל

דרגת קושי

עוגיות ט”ו בשבט

לימור לניאדו תירוש

עוגיות נפלאות לחג ט"ו בשבט, שהוא בעצם רק תירוץ להכין בפעם הראשונה את העוגיות הללו. אחרי כן, אנחנו בטוחים שתכינו אותן שוב ושוב ושוב. הן מתאימות בול לכל שלב ביום – לצד הקפה של הבוקר, כבוסט אנרגיה לשעות אחר הצהריים ולקינוח קליל אחרי ארוחת הערב.

רכיבים (כ-40 יחידות)

אופן הכנה

01

מחממים תנור ל -170 מעלות, חום עליון תחתון + טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפיה, מניחים את האגוזים או השקדים וקולים 6-7 דקות עד פריכות. באמצע הקלייה מערבבים כדי שלא יישרפו. מוציאים ומכבים את התנור.

02

מערבבים בקערה גדולה גרעיני דלעת, קוקוס, גרעיני חמניות, זרעי פשתן ושומשום. מוציאים ⅓ כוס גדושה (60 גרם) מהתערובת ושומרים בצד.

03

מוסיפים לקערה את האגוזים או השקדים, קמח, פירות מיובשים, שיבולת שועל, סודה לשתייה, קינמון ומלח, ומערבבים קלות. יוצרים גומה במרכז התערובת.

04

בקערה נפרדת טורפים בעזרת מזלג שמן קוקוס (או חמאה), דבש (או סילאן או מייפל), בננה, ביצים ותמצית וניל. יוצקים לתוך הגומה שיצרנו בקערת היבשים ומערבבים רק עד לקבלת עיסה. מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.

05

מחממים תנור ל- 180 מעלות, חום עליון תחתון + טורבו ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

06

בעזרת ידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג (35-30 גרם) ומניחים במרווחים בתבנית, פוחסים מעט בעזרת הידיים וזורים מעל מתערובת הגרעינים ששמרנו בצד. אופים כ-15 דקות עד להשחמה

07

מצננים ושומרים בקופסא אטומה למשך 4-3 ימים.

08

ניתן להחליף את הביצים ב-2 בננות בשלות ו-מכל (110 גרם) רסק תפוחים, או 2 בננות ו-2 כפות טחינה גולמית.

אפשר להכין את כל הכמות שבמתכון ולהקפיא חלק לפני אפייה, כשהעוגיות כבר מעוצבות (כדאי להוסיף 2 דקות לזמן האפייה).