רכיבים (כ-7 יחידות)
לבלילה:
-
200 גרם (1 כוס + 4 כפות) קמח לחם [שטיבל 2]
-
150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח כוסמין מלא [שטיבל 14]
-
10 גרם (1 כף שטוחה) זרעי צ'יה
-
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
-
120 גרם/מ"ל (½ כוס) מים
-
6 גרם (½ כף) סוכר לבן
-
50 גרם (1 יחידה בגודל M) ביצה
-
85 גרם יוגורט
-
קורט מלח
-
60 גרם חמאה מומסת
תערובת למריחה:
-
30 גרם שום כתוש
-
100 גרם שמן זית
-
חופן עלי כוסברה קצוצים
אופן הכנה
מכינים את הבצק:
לשים את כל רכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה במהירות איטית 2-3 דקות עד לאיחוד. מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית ולשים כ-7 דקות נוספות עד לקבלת בצק בעל מרקם חלק, שנאסף סביב וו הלישה ומתנתק מדפנות הקערה.
מכסים בניילון ומתפיחים כ-40 דקות בטמפרטורת חדר עד להכפלת הנפח.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות (מומלץ להיעזר בקלף פלסטיק) ומחלקים למנות של 100 גרם כל חתיכה. מכדררים לכדורים ומניחים מכוסה במגבת לכ-15 דקות.
מקמחים את משטח העבודה ואת הכדורים ומרדדים כל כדור לעיגול בקוטר של כ-18 ס”מ.
מניחים כל עיגול על נייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים כ-25 דקות (ניתן גם לשמור בין 2 ניירות אפייה במקרר למשך כמה שעות עד לילה).
אופים על מחבת:
מחממים מחבת כמה דקות עד שהיא חמה מאוד ומשמנים בשמן זית או חמאה מזוקקת.
מניחים בכל פעם עיגול בצק אחד על המחבת ואופים כדקה וחצי מכל צד.
מצננים על רשת.
מרכיבים:
מערבבים שום שמן זית וכוסברה בקערה ומורחים מעל כל נאן.
רצוי להגיש חמים סמוך לסיום האפייה.