רכיבים (כ-20 יחידות)
בצק:
-
450 גרם קמח חלה [שטיבל 18]
-
22 גרם שמרים טריים
-
90 גרם חלב
-
90 גרם סוכר לבן
-
115 גרם ביצים (2 ביצים בגודל M)
-
135 גרם חמאה רכה
-
8 גרם מלח
-
כף תמצית וניל
תערובת סוכר קינמון:
-
150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
-
200 גרם סוכר דמררה
-
200 גרם סוכר חום
-
4 כפות קינמון
-
חופן פקאנים קצוצים
-
חופן פקאנים שלמים
טופי קרמל:
-
300 גרם סוכר חום
-
170 גרם חמאה
-
כפית מלח
-
120 גרם דבש
-
כפית וחצי מחית וניל
-
כפית קינמון
אופן הכנה
מכינים את הבצק:
במיקסר עם וו לישה מערבלים במהירות נמוכה את החלב עם השמרים הטריים, הביצים, תמצית הווניל והסוכר עד לאיחוד המרכיבים.
מוסיפים את הקמח וממשיכים את הלישה עד שהכל מתחבר במשך כ-4 דקות.
מגבירים את המהירות לבינונית וממשיכים ללוש. כשהבצק הומוגני, מוסיפים את המלח ולבסוף מוסיפים את החמאה בהדרגה. ממשיכים בלישה עד שהבצק נפרד מדפנות המיקסר (הבצק יהיה דביק למגע כשהוא מוכן).
מוציאים את הבצק לקערה נקייה, בגודל של בערך פי שניים בגודל ומעבירים למקרר להתפחה במשך לילה.
הכנות:
מערבבים יחד את כל מרכיבי תערובת הסוכר וקינמון חוץ מהחמאה והפקאנים השלמים.
מניחים את כל מרכיבי הקרמל בסיר קטן על אש בינונית ומערבבים רק עד שהתערובת נמסה.
מרכיבים:
מוציאים את הבצק הקר שתפח בלילה למשטח מקומח ומרדדים בעזרת מערוך למלבן בעובי 2.5 ס”מ.
למרוח בחמאה רכה ומפזרים את תערובת הסוכר והקינמון.
בערת סכין או גלגלת פיצה חותכים לרצועות בעובי 4-3 ס”מ ואז לכיוון הנגדי בצורת שתי וערב, לקבלת קוביות קטנות.
מרפדים שתי תבניות אינגליש קייק בנייר אפייה ומורחים כ-300 גרם קרמל בכל תבנית ומפזרים פקאנים.
“מערבבים” עם הידיים את קוביות הבצק ומניחים בתבניות בצורה פרועה ולא מסודרת.
מכסים בשקית ניילון ומתפיחים בטמפרטורת חדר במשך כחצי שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
אופים:
מחממים תנור לחום של 170 מעלות ואופים 35-25 דקות עד להזהבה.
מוציאים מהתנור וממתינים 10 דקות.
מוציאים את העוגה מהתנור והופכים על מנת שהחלק התחתון של העוגה יהפוך לחלקה העליון. מורידים את נייר האפייה ומצננים.
מומלץ לאכול חמים ועם הידיים!