רכיבים (כ-10 יחידות)
לבצק:
-
500 גרם (½3 כוסות גדושות) קמח חיטה לבן בהיר [שטיבל 405]
-
150 גרם (⅔ כוס פחות כף) מים קרים
-
150 גרם (⅔ כוס פחות כף) חלב
-
50 גרם (¼ כוס) סוכר לבן
-
כפית שמרים יבשים
-
75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
-
125 גרם צימוקים
-
1 כפית קינמון
לציפוי:
-
1 ביצה, טרופה עם קורט מלח
אופן הכנה
לשים את כל מרכיבי הבצק למעט החמאה במיקסר עם וו לישה במהירות איטית כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מגבירים למהירות בינונית ולשים כ-2 דקות נוספות.
מוסיפים חמאה וממשיכים ללוש במהירות בינונית כ-5 דקות עד שמתקבל בצק בעל מרקם חלק שנאסף סביב וו הלישה ומתנתק מדפנות המיקסר.
מורידים את מהירות המיקסר לאיטית, מוסיפים צימוקים וקינמון ולשים כ-2 דקות, עד להטמעה מלאה בבצק.
מכסים את קערת המיקסר בניילון או מגבת מטבח נקייה ומתפיחים כשעה בטמפרטורת חדר, עד להכפלת הנפח.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות (מומלץ להיעזר בקלף פלסטיק או מרית), מוציאים את האוויר מהבצק, קורצים חתיכות במשקל של כ-90 גרם כל חתיכה ומכדררים.
מסדרים את כדורי הבצק על תבנית עם נייר אפייה במרווחים שווים, מכסים בניילון או מגבת ומתפיחים 50-60 דקות עד להכפלת הנפח.
מחממים תנור ל-180 מעלות, חום עליון תחתון.
מברישים את כדורי הבצק בביצה טרופה, מפזרים מעל מעט סוכר גבישי ואופים כ-20 דקות עד להזהבה.