רכיבים (כ-8 יחידות)
לבצק:
-
500 גרם (½3 כוסות) קמח חיטה לבן בהיר [שטיבל 405]
-
240 גרם/מ"ל (1 כוס) מים קרים
-
60 גרם (⅓ כוס) סוכר לבן
-
60 גרם (⅓ כוס) שמן צמחי
-
10 גרם (½ כף שטוחה) מלח דק
-
20 גרם (2 כפות) שמרים יבשים
לציפוי:
-
1 ביצה או מים
-
שומשום
אופן הכנה
מכניסים את כל רכיבי המתכון לקערת המיקסר ולשים עם וו לישה במהירות איטית למשך כ-3 דקות.
מגבירים למהירות בינונית ולשים במשך 8-10 דקות נוספות, עד אשר מתקבל בצק בעל מרקם חלק, שנאסף סביב וו הלישה ומתנתק מדפנות המיקסר.
בעזרת קלף פלסטיק או מרית, מוציאים בעדינות את הבצק מהקערה ומעבירים למשטח עבודה מקומח קלות.
מחלקים ל-8 חתיכות שוות בגודלן במשקל של כ-110 גרם כל אחת, ומכדררים לכדורים.
מסדרים את הכדורים במגש עם נייר אפייה במרווחים שווים זה מזה, מכסים בניילון ומניחים בצד למשך כ-15 דקות.
בעזרת כרית כף היד לוחצים ומשטחים כל כדור עד ליצירת דיסקית בקוטר של כ-8 ס”מ.
מכסים את כדורי הבצק בניילון או בתבנית אפייה נוספת ומניחים להתפחה למשך כ-45-60 דקות, עד להכפלת הנפח.
מחממים תנור ל-220 מעלות, חום עליון תחתון + טורבו.
טורפים היטב ביצה ומברישים את חלקו העליון של כל כדור בצק.
לאפשרות טבעונית – בעזרת יד רטובה מרטיבים מעט את צידם העליון של הכדורים.
מפזרים מעל כדורי הבצק שומשום לציפוי.
מנמיכים את חום התנור ל-200 מעלות ואופים במשך כ-10 דקות עד אשר הלחמניות מקבלות גוון זהוב.
לקבלת לחמניות בעלות ברק חזק יותר, ניתן להבריש פעמיים את הבצק בביצה טרופה – פעם אחת מיד לאחר שיטוח כדורי הבצק ופעם נוספת לאחר ההתפחה.