60 יחידות
כמותקל
דרגת קושיטורטס מניטובה
אורלי פלאי ברונשטיין
קרקר ספרדי מתקתק, העונה לשם: נמכר באריזות במכולת ומתהדר בשלל תיבולים. אמנם במתכון המקורי משתמשים בשמרים, אבל אחרי כמה ניסיונות הבנתי שגם אבקת אפייה נותנת יופי של תוצאה, דקיקה ופריכה. שימו לב: לגרסה מלוחה אפשר לוותר על הסוכר (בבצק ובציפוי) ולפזר במקומו עשבי תיבול ומלח גס.
רכיבים (כ-60 יחידות)
לטורטס:
-
500 גרם (כ-½3 כוסות) קמח מניטובה
-
50 גרם (4 כפות) סוכר
-
2 כפיות אבקת אפייה
-
1 כפית מלח
-
קליפה מתפוז אחד, מגוררת
-
240 מ״ל/ גרם (1 כוס) מים
-
60 מ״ל (¼ כוס) שמן זית
לציפוי:
-
שמן זית
-
סוכר ו/או שומשום (לגרסה המתוקה)
-
מלח גס ועשבי תיבול (לגרסה המלוחה, ללא סוכר גם בבצק)
אופן הכנה
מערבבים בקערה קמח מניטובה, סוכר, אבקת אפייה, מלח וקליפת תפוז.
מוסיפים מים ושמן ולשים בעזרת הידיים, 2-3 דקות, או עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש. מכסים ומשהים שעה. המנוחה הזאת חשובה, כדי שהבצק יתמסר לרידוד.
מחלקים את הבצק לפיסות במשקל של כ-15 גרם כל אחת, מכדררים ומרדדים כל כדור לעלה דק ככל הניתן (אפשר לרדד בין שני ניירות אפייה).
מחממים תנור ל-210 מעלות, חום עליון תחתון בלי טורבו.
מניחים את עלעלי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בשמן זית ומפזרים את הציפוי הרצוי:
לגרסה המתוקה: סוכר ו/או שומשום.
לגרסה המלוחה (ללא סוכר במתכון): מלח ועשבי תיבול.
רגע לפני שמכניסים לתנור מדקקים ומותחים שוב את עלעלי הבצק כדי שיתקבלו טורטס דקים.
אופים כ-8 דקות עד להזהבה. שימו לב, תישארו בסביבה ואל תתנו לטורטס להשחים יותר מדי, הם יתקבלו מרירים.
מצננים לחלוטין ומאחסנים בקופסה אטומה.