דלג לתוכן
בית מתכונים טארט בראוני אגסים

12 יחידות

כמות

בינוני

דרגת קושי

טארט בראוני אגסים

אורלי חרמש

תבנית טארט בקוטר 26 ס"מ

רכיבים (כ-12 יחידות)

לבצק פריך:

לשכבת בראוני:

לאגסים:

אופן הכנה

מכינים את האגסים:

מבשלים את האגסים בסיר עם מים, לימון, סוכר ותמצית וניל כ-20 דקות על אש נמוכה. מצננים ושומרים את מי הבישול.

מכינים את הבצק:

מערבלים חמאה, סוכר, תמצית, ומלח במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים חלמון וממשיכים לערבל עד להטמעה. מוסיפים קמח ומעבדים כ-5 דקות רק עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.

מרדדים את הבצק לצורת עיגול בקוטר של כ-30 ס"מ, מניחים בתבנית, מהדקים לתחתית ולשוליים, ומקררים במקרר.

מכינים את תערובת הבראוני:

ממיסים חמאה, שוקולד וקקאו בסיר על אש קטנה או במיקרוגל (בפולסים קצרים) ומצננים.

מקציפים ביצים, סוכר לבן וחום, מלח ותמצית וניל במיקסר (עם מקצף) במהירות גבוהה כ-5 דקות, עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את תערובת השוקולד המומסת ולערבל במהירות נמוכה עד להטמעה. מוסיפים קמח ומערבלים רק עד להטמעה וקבלת בלילה אחידה.

מרכיבים ואופים:

מחממים תנור ל-180 מעלות, חום עליון תחתון.

יוצקים את הבלילה מעל הבצק בתבנית.

פורסים כל חצי אגס לכמה פרוסות ליצירת צורה של מניפה ומסדרים מעל תערובת הבראוני.

אופים 20-25 דקות עד שהקלתית מזהיבה ושכבת הבראוני תפוחה וסדוקה מעט.

מצננים את הטארט ומדי פעם מברישים את האגסים במי הבישול כדי להשיב להם לחות (כ-3 פעמים עד שהעוגה מצטננת).