רכיבים (כ-12 יחידות)
לבצק פריך:
-
190 גרם(⅓1 כוסות) קמח עוגיות [שטיבל 4]
-
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
-
80 גרם (⅔6 כפות) סוכר לבן
-
½ כפית תמצית וניל
-
קורט מלח
-
1 חלמון
לשכבת בראוני:
-
110 גרם (¾ כוס + כף) קמח עוגיות [שטיבל 4]
-
100 גרם חמאה
-
100 גרם שוקולד חלב
-
50 גרם שוקולד מריר
-
½ כף אבקת קקאו
-
2 ביצים
-
120 גרם (½ כוס) סוכר חום דחוס
-
100 גרם (½ כוס) סוכר לבן
-
1 כפית תמצית וניל
-
קורט מלח
לאגסים:
-
4-5 אגסים, קלופים, חצויים ומגולענים.
-
1 ליטר מים
-
מיץ מלימון סחוט
-
60 גרם (⅓ כוס) סוכר לבן
-
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה
מכינים את האגסים:
מבשלים את האגסים בסיר עם מים, לימון, סוכר ותמצית וניל כ-20 דקות על אש נמוכה. מצננים ושומרים את מי הבישול.
מכינים את הבצק:
מערבלים חמאה, סוכר, תמצית, ומלח במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים חלמון וממשיכים לערבל עד להטמעה. מוסיפים קמח ומעבדים כ-5 דקות רק עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
מרדדים את הבצק לצורת עיגול בקוטר של כ-30 ס"מ, מניחים בתבנית, מהדקים לתחתית ולשוליים, ומקררים במקרר.
מכינים את תערובת הבראוני:
ממיסים חמאה, שוקולד וקקאו בסיר על אש קטנה או במיקרוגל (בפולסים קצרים) ומצננים.
מקציפים ביצים, סוכר לבן וחום, מלח ותמצית וניל במיקסר (עם מקצף) במהירות גבוהה כ-5 דקות, עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את תערובת השוקולד המומסת ולערבל במהירות נמוכה עד להטמעה. מוסיפים קמח ומערבלים רק עד להטמעה וקבלת בלילה אחידה.
מרכיבים ואופים:
מחממים תנור ל-180 מעלות, חום עליון תחתון.
יוצקים את הבלילה מעל הבצק בתבנית.
פורסים כל חצי אגס לכמה פרוסות ליצירת צורה של מניפה ומסדרים מעל תערובת הבראוני.
אופים 20-25 דקות עד שהקלתית מזהיבה ושכבת הבראוני תפוחה וסדוקה מעט.
מצננים את הטארט ומדי פעם מברישים את האגסים במי הבישול כדי להשיב להם לחות (כ-3 פעמים עד שהעוגה מצטננת).