רכיבים (כ-2 יחידות)
לאוטוליזה:
-
500 גרם (3.5 כוסות) קמח ארטיזן, קר מהמקרר
-
300 גרם (1.25) כוסות מים, קרים
להשלמת הבצק:
-
10 גרם (1/2 כף) מלח דק
-
11 גרם (1 כף) שמרים יבשים
-
10 גרם (1 כפית) סוכר
-
20 גרם מים
-
20 גרם שמן זית
למלית:
-
500 גרם גבינת מוצרלה, מגורדת
-
500 גרם גבינת פטה, מפוררת
להגשה:
-
2 ביצים
-
חמאה
אופן הכנה
מכינים את האוטוליזה:
1. לשים קמח ומים במיקסר עם וו לישה כ-3 דקות במהירות איטית, עד לקבלת בצק הומוגני.
2. מכסים את הקערה בניילון ומניחים לכשעה מנוחה.
מכינים את הבצק:
3. לאחר כשעה מנוחה חוזרים ללוש את הבצק: מוסיפים לקערת המיקסר עם האוטוליזה את המלח, סוכר, והשמרים ולשים במהירות בינונית כ-10 דקות עד אשר הבצק מתנתק מקערת המיקסר, נאסף סביב וו הלישה ומקבל מרקם קרמי וחלק.
בשלב הזה מוסיפים בלגימות קטנות את שארית המים ושמן הזית עד אשר הבצק מטמיע את הנוזלים, שב להיות קרמי וחלק ומתנתק שוב מקערת המיקסר.
4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומחלקים לשני חלקים שווים במשקל של כ-450 גרם כ"א. מכדררים כל יחידה לכדור בצק מהודק. מניחים את הכדורים על שיש מקומח קלות ומכסים במגבת/ניילון לתפיחה של כ-45 דקות עד להכפלת הנפח.
מכינים את המלית מרכיבים ואופים:
5. מחממים תנור ל-220 מעלות, חום עליון תחתון.
6. מערבבים בקערה מוצרלה וגבינת פטה.
7. מקמחים מעט כל כדור בצק ואת משטח העבודה ומרדדים בעזרת מערוך כל כדור לדיסקה עגולה ורחבה בקוטר של כ-35 ס"מ.
8. מניחים 1/2 מכמות המלית על שולי הבצק. מגלגלים את הבצק על גבי הגבינה לכיוון מרכז הבצק (כדוגמת "גלגול ספר תורה") עד שמתקבלת צורה של מעין סירה אליפטית (שוליים עבים מלאים בגבינה ופנים מרודד וריק). חוזרים על הפעולה פעם נוספת ומקפידים להשאיר בסוף שטח ריק במרכז הסירה.
9. מעבירים את שתי סירות הבצק לתבנית עם נייר אפייה וממלאים כל סירה בשארית המלית ומורחים את הדפנות המלאים במלית בשמן זית.
10. אופים 8 דקות עד ששולי הבצק מזהיבים ומשחימים מעט.
11. מוציאים את התבנית מהתנור ושוברים ביצת עין לתוך מרכז כל אחד מהמאפים. מחזירים לאפייה של כ-3 דקות נוספות עד לאפייה חלקית של הביצה (החלמון צריך להישאר נוזלי). מוציאים מהתנור, מניחים בתוך החצ'אפורי מעל כל ביצה פרוסת חמאה נדיבה ומערבבים עם מזלג את הביצה עם החמאה ומלית הגבינה.