דלג לתוכן
בית מתכונים פוקצ׳ה בצל סגול וסומק

2 יחידות

כמות

קל

דרגת קושי

פוקצ׳ה בצל סגול וסומק

אורלי חרמש

רכיבים (כ-2 יחידות)

לבצק:

לבצל

אופן הכנה

לשים את כל רכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק חלק שמתנתק מדפנות הקערה ונאסף סביב וו הלישה. הבצק יהיה מעט דביק וזה בסדר. מכסים את הקערה בניילון ומתפיחים לילה במקרר.

מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומעצבים לאליפסות מוארכות.
מערבבים את הבצל עם שמן זית, סומאק, מלח, סוכר ופלפל שחור גרוס בקערה. מניחים לכמה דקות כדי שהבצל יתרכך מעט.
יוצרים גומות בבצק בעזרת האצבעות ומפזרים חצי מתערובת הבצל על כל אחד מחצאי הבצק.

מכסים בניילון ומתפיחים כשעה וחצי. מחממים תנור ל-200 מעלות, חום עליון תחתון + טורבו.

לוחצים מעט את הבצל מטה לתוך הבצק.

אופים כחצי שעה עד שהפוקאצ’ות תפוחות וזהובות, גם בתחתיתן. מומלץ לסובב את התבנית בתנור באמצע זמן האפייה לקבלת אפייה אחידה.