רכיבים (כ-2 יחידות)
לבצק:
-
500 גרם (כ-3.5 כוסות) קמח פיצה שטיבל 440
-
1/2 כף שמרים יבשים
-
350 גרם/מ״ל (-1.5 כוסות) מים
-
12 גרם סוכר לבן
-
1 כפית מלח
-
1 כף שמן זית
לבצל
-
300 גרם בצל סגול פרוס לרצועות דקות
-
2 כפות שמן זית
-
1 כף סומק
-
1 כף סוכר לבן
-
1/2 כף מלח
-
1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
לשים את כל רכיבי הבצק במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק חלק שמתנתק מדפנות הקערה ונאסף סביב וו הלישה. הבצק יהיה מעט דביק וזה בסדר. מכסים את הקערה בניילון ומתפיחים לילה במקרר.
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומעצבים לאליפסות מוארכות.
מערבבים את הבצל עם שמן זית, סומאק, מלח, סוכר ופלפל שחור גרוס בקערה. מניחים לכמה דקות כדי שהבצל יתרכך מעט.
יוצרים גומות בבצק בעזרת האצבעות ומפזרים חצי מתערובת הבצל על כל אחד מחצאי הבצק.
מכסים בניילון ומתפיחים כשעה וחצי. מחממים תנור ל-200 מעלות, חום עליון תחתון + טורבו.
לוחצים מעט את הבצל מטה לתוך הבצק.
אופים כחצי שעה עד שהפוקאצ’ות תפוחות וזהובות, גם בתחתיתן. מומלץ לסובב את התבנית בתנור באמצע זמן האפייה לקבלת אפייה אחידה.