דלג לתוכן
בית מתכונים דובשניות

30 יחידות

כמות

קל

דרגת קושי

דובשניות

אלון שבו

דובשניות עבורי הן הנוסטלגיה המושלמת. על אף העובדה ששמור בליבי מקום לאלו התעשייתיות, אני כל כך נהנה לאכול את הביתיות. הן מפתיעות בטעמן ומרקמן ומעבר לכך פשוטות כל כך להכנה. אני משוכנע שיהיה לכם כיף גדול להכין אותן, ושיהיה חג שמח!

רכיבים (כ-30 יחידות)

לעוגיות:

לציפוי:

אופן הכנה

מערבבים בקערה קמח עם אבקת אפייה וסודה לשתייה.
מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה דבש, סוכר, שמן, קינמון, ג׳ינג׳ר, ציפורן וחלמונים, 2-3 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את תערובת הקמח למיקסר ומערבלים במהירות בינונית, עד לאיחוד.
מכסים ומעבירים את הבלילה למקרר למשך שעה לפחות.

מחממים תנור ל-165 מעלות בתכנית חום עליון תחתון + טורבו.
מוציאים את הבלילה מהמקרר ומכינים קערה או צלחת עם אבקת סוכר. יוצרים כדורים בקוטר 2 ס״מ, טובלים אותם באבקת סוכר ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחקים שווים זה מזה.

אופים 10-12 דקות עד שהעוגיות מתנפחות ומעט משחימות בתחתיתן.
מצננים את העוגיות ומאחסנים בצנצנת או קופסא אטומה בטמפרטורת חדר.