דלג לתוכן
בית מתכונים בלינצ’ס הונגרי

20 יחידות

כמות

קל

דרגת קושי

בלינצ’ס הונגרי

יובל אלחדף

חביתיות עדינות שאפשר למלא במגוון רחב של מליות מלוחות ומתוקות.

רכיבים (כ-20 יחידות)

לבלילה:

למלית:

אופן הכנה

מכינים את הבלילה:

מערבלים את כל רכיבי הבלילה בקערה בעזרת מוט בלנדר עד לקבלת בלילה אחידה. מניחים בצד לכ-30 דקות.

מחממים מחבת קטנה (בקוטר של כ-20 ס”מ) על אש בינונית ומשמנים קלות בעזרת חמאה \ שמן (יש לשמן רק פעם אחת לפני הכנת הבלינצ’ס הראשון).
מרחיקים את המחבת מהאש ומוזגים כחצי מצקת (40 גרם) מהבלילה למרכז המחבת.
מכסים את כל שטח המחבת בבלילה על ידי הטייתה לכל כיוון ומחזירים את המחבת לכיריים.
כאשר שולי הבלינצ’ס מתחילים להיפרד מהמחבת הופכים את הבלינצ’ס לצידו השני בעזרת מרית ואופים כ-30 שניות נוספות.

מעבירים את הבלינצ’ס המוכנים לצלחת רחבה ומכסים בצלחת נוספת לשמירה על חום ולחות.

חוזרים על הפעולה עד לסיום הבלילה. יש להמתין מספר שניות בין כל מנה עד לחימום חוזר של המחבת.

 

מכינים את המלית:

מכניסים לקערה את כל רכיבי המלית ומערבבים עד לאיחוד.

ממלאים את הבלינצ'ס:

מתינים לקירור מוחלט של הבלינצ’ס (כאשר הם מכוסים בצלחת).
יוצקים כף נדיבה של מלית במרכז חלקו התחתון של כל בלינצ’ס.
מקפלים את צידו הימני והשמאלי של הבלינצ’ס למרכז (על גבי המלית) ומגלגלים מחלקו התחתון הפתוח כלפי מעלה, עד אשר נוצרת גלילה סגורה משתי קצותיה מלאה במלית.
מפזרים מעל אבקת סוכר.