דלג לתוכן
בית מתכונים בוסטוק שקדים

4 יחידות

כמות

בינוני

דרגת קושי

בוסטוק שקדים

יובל אלחדף

בוסטוק | קלאסיקה צרפתית אמיתית, שמכינים בפחית שימורים!

רכיבים (כ-4 יחידות)

לבצק:

לקרם שקדים:

לסירופ שקדים:

לקישוט:

אופן הכנה

מכינים את הבצק:

1. לשים את כל רכיבי הבצק למעט החמאה במיקסר עם וו לישה, במשך כ-10-12 דקות במהירות בינונית-מהירה עד שמתקבל בצק מפותח בעל מרקם חלק וקרמי, שמתנתק מקערת המיקסר ונאסף סביב וו הלישה.

2. מחלקים את החמאה הרכה לארבע מנות: מוסיפים את המנה הראשונה, ממתינים להטמעת כל החמאה בבצק והיאספות מחדש סביב וו הלישה – ומוסיפים את המנה הבאה – וכן הלאה.

3. בסיום הלישה מעבירים את הבצק לקערה או קופסה משומנת, מכסים בניילון ומעבירים להתפחת לילה.

4. למחרת מוציאים את הבצק התפוח מקופסת ההתפחה: בעזרת מארוך מוציאים את האוויר מהבצק התפוח, מחלקים למשקל רצוי (עבור כל גליל קופסת שימורים נזדקק לכ-250 גרם) ומכדררים כל יחידה לכדור בצק.

5. להתפחה ואפייה נזדקק ל-4 קופסאות שימורים פתוחות משתי צדדיהן: נמקם את 4 קופסאות השימורים על גבי מגש עם נייר אפייה, נכניס נייר אפייה לתוך כל קופסה באופן שיקיף אותה מבפנים, ונניח כל כדור בצק בקרקעית כל קופסת שימורים.

6. מתפיחים את הבצקים במשך כ-3 שעות או עד אשר קצה כדור הבצק נושק לשפת קופסת השימורים.

7. אופים בתנור שחומם ל-170 מעלות במשך כ-25 דקות. לאחר האפייה נחלץ את גלילי הבריוש ונצנן.
(טיפ: לאחר הצינון ניתן לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקפיא לשימוש עתידי).

מכינים את קרם השקדים:

8. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה רכה ואבקת סוכר למרקם קרמי.

9. בקערה נפרדת מערבבים אבקת שקדים וקורנפלור ומוסיפים לקערת המיקסר.

10. מוסיפים בהדרגתיות ביצים טרופות עד להטעמה.

11. מגבירים את המהירות ומערבבים כ-6 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.

12. מנמיכים את המהירות, מוסיפים רום ומערבבים עד לאיחוד.

13. מעבירים לכלי שניתן להניח במקרר.

מכינים את סירופ השקדים:

14. מרתיחים מים וסוכר, מערבבים היטב ומוודאים שהסוכר נמס לחלוטין. מוסיפים את תמצית השקדים.

15. מצננים לטמפרטורת החדר.

16. מוסיפים רום. בשלב הזה מומלץ לאחסן לילה בקירור למיצוי טעמים – אבל לא חובה.

מרכיבים את הבוסטוק:

17. לאחר הצינון נפרוס לפרוסות עבות (כ-2 ס"מ כל פרוסה), נספיג מעט בסירופ הסוכר שלנו ונמרח כף גדושה של קרם שקדים על כל פרוסת בריוש.

18. נפזר על הצד המרוח בקרם שקדים חופן שקד פרוס בנדיבות, ונכניס לאפייה בתנור שחומם ל-170 מעלות לכ-12 דקות.

19. נצנן, נבזוק אבקת סוכר ונתענג על כל ביס!