דלג לתוכן
בית מתכונים אוזני המן שיש

60 יחידות

כמות

קל

דרגת קושי

אוזני המן שיש

אורלי חרמש

אוזני המן מיוחדות וטעימות, מבצק פריך ועדין, בעל שני גוונים שיעניקו לעוגייה מראה "שיש". המלית קלה להכנה ובעלת מרקם שמזכיר מעין בראוני. מה שבטוח, אוזני ההמן האלו יבלטו ביופיין במשלוחי המנות שלכם.

רכיבים (כ-60 יחידות)

לבצק:

למלית:

אופן הכנה

מכינים את הבצק והמלית:

מעבדים חמאה, ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה 2-3 דקות, על לקבלת מרקם אחיד וחלק (מומלץ לנקות את שולי הקערה מדי פעם). מוסיפים 2 חלמונים וממשיכים לעבד עד להטמעה. מוסיפים קמח ומעבדים רק עד שהקמח נטמע ומתקבל בצק אחיד.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט, בוצעים כשליש מהבצק ומחזירים למיקסר. מוסיפים קקאו ומעבדים כדקה עד שהקקאו נטמע ומתקבל בצק אחיד בצבע חום.
מעבירים למשטח עבודה מקומח מכדררים את שני הבצקים לכדור מהודק ועוטפים בניילון נצמד כל כדור בנפרד. שומרים במקרר עד שהמלית מוכנה.

מעבדים קמח, סוכר, ביצה ונוטלה במיקסר עם וו גיטרה במהירות איטית כ-2 דקות לקבלת מלית אחידה ומעבירים את המלית לשק זילוף (אין צורך בצנתר, ניתן לגזור את קצה השקית).

 

מרכיבים ואופים:

מחממים תנור ל 170 מעלות, חום עליון תחתון, לא טורבו ומרפדים שתי תבניות אפייה שטוחות בניירות אפייה.

מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים כל בצק בנפרד למלבן או ריבוע בעובי 3-4 מ”מ. פורסים רצועות בצק דקות ומניחים לסירוגין רצועה בהירה ליד כהה (מומלץ להיעזר בתמונות להנחיה). זה בסדר עם הרצועות אינן שוות בעוביין ולא סידרנו אותן באופן הכי מדויק. מקמחים מעט את רצועות הבצק ומתחתיהן ומרדדים באופן שווה. הרידוד יאחד את הרצועות אחת לשנייה, ונקבל יריעת בצק מפוספסת.

קורצים מהבצק עיגולים בעזרת קורצן עגול בקוטר 6-7 ס”מ. מסירים את השאריות, מאחדים אותן ומניחים בצד.
טורפים את החלבון ומברישים את עיגולי הבצק בשוליים.

מזלפים תלוליות בכמות של ככפית ממלית השוקולד (ניתן גם להניח בעזרת כפית ולא לזלף). סוגרים את הבצק לכיוון המלית במרכז העיגול, צובטים שלושה קודקודים לצורת משולש ומשאירים את המרכז פתוח מעט.

מניחים את אוזני המן בתבנית ושומרים על מרווחים של כמה ס”מ בין אוזן לאוזן.
אופים 13-15 דקות עד שאוזני ההמן מזהיבים בשוליים ובתחתית.

את שאריות הבצק מרדדים וקורצים לעיגולים, ממלאים, סוגרים ואופים שוב.

שומרים את אוזני ההמן בכלי סגור.