שטיבל נודעת בחדשנות טכנולוגית ובעבודתה עם מתקני ייצור מהמתקדמים בעולם, אשר ממחישים את המתווה האידיאולוגי לפיו פועלת שטיבל ואת החזון אשר חרטה על דגלה – קדמה וחדשנות תעשייתית בלתי פוסקת. בשנת 2014 ולאחר ארבע שנים אשר הושקעו בהקמתה, החלה לפעול טחנת קמח שטיבל עד הלום – טחנת הקמח הגדולה ביותר במזרח התיכון ואחת מבין טחנות הקמח הגדולות והמתקדמות בעולם.
שטיבל מציעה לכלל לקוחותיה (הפרטיים, המוסדיים והתעשייתיים) פתרונות שונים וייחודיים המותאמים לכל לקוח ולצרכיו השונים, באמצעות ליווי מקצועי של כל לקוח המעוניין בכך, המשלב יכולות מחקר ופיתוח מתקדמות, הנתמכות במערכת איכות ובקרה המבטיחה את קיומם של התקנים המובילים בעולם, תוך שמירה על תהליך כשר ומפוקח.
שטיבל בודקת באופן תמידי מהם הצרכים השונים של כלל לקוחותיה ומה עשויים להיות דרישותיהם בעתיד, כמו גם את אלו של לקוחותיה הפוטנציאליים. בהתאם לכך ועל מנת לספק ללקוחותיה את המענה המיטבי ביותר, שטיבל לומדת ומתעדכנת באופן שוטף במוצרים החדשים הקיימים בשוק, הן בתחום הטכנולוגי והן בתחום המזון.
כחלק מפועלה בתחום המחקר והפיתוח, פיתחה שטיבל ביחד עם ד”ר אורי קושניר ממכון וולקני, זן חיטה מקומי חדש A29 המכונה “רותה”, הנמצא כיום בשימוש בארץ ומיוצא לגידול בדרום אפריקה, קזחסטאן וקנדה.
בנוסף ובמקביל לפעילות הייצור המקומית, פועלת שטיבל בשיתוף פעולה עם חברות מזון וטחנות קמח מובילות בעולם לייבוא מוצרי מזון שונים לישראל.
שטיבל נחושה לקיים מאמץ מתמיד לשיפור איכות המוצרים המיוצרים על ידה, תוך התאמתם לפיתוחים הטכנולוגיים המתקיימים בתחום הטחינה והאפייה. לשם כך ועל מנת להמשיך להיות גורם מוביל בארץ ובעולם בתחום ייצור הקמח ובהתאמתו לצרכיהם השונים של המשתמשים בו, שטיבל נמצאת בקשר רציף עם מוסדות המחקר והפיתוח בתחום, עם מגדלי זני החיטה השונים ועם ארגוני החקלאים בארץ. כך, מבטיחה שטיבל את ביסוסה בחזית הידע בתחומים בהם היא מתמחה ואת יכולתה לספק ללקוחותיה כמה שיותר מידע על העולם שבו היא פועלת, על מנת שאלו יוכלו למקסם את הפוטנציאל הגלום בשימוש במוצרים המיוצרים במפעליה.